Objavljeno: 16.11.2016 Ažurirano: 26.12.2023
  • Najbolji noćni klubovi i barovi u Krakovi

Najbolja ponuda za Krakov Nova godina 2025 uz besplatne rezervacije na broj 011 7450 444

Detaljnije

Da li ste čuli za Krakov? Mi jesmo. A razlog zašto znamo toliko o Krakovu je taj što već godinama unazad organizujemo najluđa novogodišnja party putovanja, gde je provod u Krakovu zagarantovan. Razlog zašto su ta putovanja najluđa, jeste noćni provod u Krakovu, gradu studenata i univerziteta. Poznata je ona, nisi student ako nisi bio u Krakovu? E pa noćni život je jedan od motiva zbog kojih studenti odlaze baš u ovaj grad na jugu Poljske.

Mi garantujemo da su noćni klubovi u barovi u Krakovu odlični, sa pristupačnim cenama piva i drugog pića, pa pogledajte gde izaći u Krakovu ako se već uputite ovde na doček Nove godine sa nama.

Noćni život i Krakovljani

Krakov je studentski grad i ovo nije samo stereotip. Zamislite da grad koji broji oko 700.000 stanovnika sa okolnim naseljima, zapravo ima oko 125000 studenata! Taj broj raste iz godine u godinu. Mi, baš kao i vlasnici noćnih klubova i barova u Krakovu, znamo da studenti traže odmor od knjige i žele dobar provod. Naše rešenje su putovanja, dok u Krakovu baš zato postoji toliko veliki broj kafića, barova i noćnih klubova u koje možete izaći i provesti se ako posetite ovaj grad.

Iako u Krakovu živi priličan broj stranaca, poljski duh koji je sličan nama kada je noćni provod u pitanju, ne možete omašiti. Krakovljani će preko dana biti prilično uzdržani, fokusirani pa čak i proračunati, dok će ih neki nazivati škrticama. Ipak, sve se to menja noću kada poljski običaji i svakodnevica pomalo olabave. Zato, očekujte da će večernji izlazak sigurno proći onako kako vi poželite. Nebitno je da li se odlučite za opušteniju varijantu u nekom udobnom kafiću, dobro snabdevenom ukusnim pićima uz akustičnu muziku i uživanje, bilo da se uputite u natrpan rock bar, ili ‘pak noćni klub do rane zore. Evo koji su najbolji kafići, noćni klubovi i barovi u Krakovu u kojima recimo možete kupiti pivo po ceni od oko 2 evra. Dakle, cene su kao kod nas, ako ne i jeftinije.

Najpopularniji barovi u Krakovu

Alchemia bar

Stari, jevrejski deo grada, Kazimierz, je zanimljiv sam po sebi ali ako znate da se baš u njemu pokraj reke Visle nalazi bar Alchemia, stvari postaju posebno interesantne uveče. Alchemia je definitivno jedan od najpopularnijih i najunikatnijih barova u Krakovu pošto je enterijer sređen u stilu udobnog jevrejskog doma. Ovo je interesantna tema, znajući koliko je duga istorija Jevreja u Krakovu. Reklo bi se da izgled i atmosfera ovog bara odgovara njegovom imenu. Dođite ovde na pivo i uživajte.

Lokacija: Estery 5, Krakow (Kazimierz - jevrejska četvrt)

Wodka cafe bar

Wodka kafe bar u Krakovu se često preporučuje kao idelno mesto za zagrevanje pred dalji provod, zato što je vodka jeftina a bar prilično skučen kada se napuni tokom ostatka večeri. Njegovo ime odgovara usluzi i proizvodima koje možete probati, pošto je najpopularnije piće u Wodka cafe bar-u vodka sa različitim ukusima. Svakoga dana je neki specijalan ukus na popustu, pa se ceo poslužavnik sa čašicama vodke može dobiti za oko 7-8 evra.

Lokacija: Mikolajska 5, Krakow (Stare Miasto - jedna ulica od Glavnog trga)

Kuća piva (House of Beer)

Kuća piva je upravo ono što joj ime kaže. Ovde ćete doći da biste se dobro zabavili i isprobali najrazličitije vrste piva koja se proizvode širom Evrope i sveta. Pored toga što možete piti najsvežija poljska točena piva, probajte brojna češka piva, piva iz Nemačke, Belgije i drugih evropskih prestonica piva.

Atmosfera ovog bara je opuštena, baš kakva i treba da bude kada se uživa u pivu, a savetujemo vam da se spustite u podrum bara House of Beer. Putnici ga preporučuju kao atrakciju za sebe.

Lokacija: Sw. Tomasza 35, Krakow (Stare Miasto - nedaleko od Wodka cafe bara)

Ultimativni krakovski BAR KRAWL

Kao sve popularniji vid noćnog izlaska, koji se javlja u brojnim eropskim gradovima koje možete posetiti, definitivno treba pomenuti i bar krawl u Krakovu. U pitanu je bukvalno noćno “puzanje” od bara do bara, koje vas uz vodiča mže provesti čak i do desetak najboljih barova u gradu! Zadržavanje u baru je dovoljno dugo da opušteno popijete piće, proverite kakva je muzika i atmosfera u istom, ali i da kao “boss” sa svojom ekipom uletite u sledeći bar i naručite piće.

Osim što je zabavno, mnogi se odlučuju na ovakav provod jer ne dozvoljavaju sebi da se smore na jednom mestu i da im propadne veče. Naravno, ako vam se dovoljno dopadne provod u nekom od kafića ili barova u Krakovu, možete se zadržati u njemu do kraja večeri. Reklo bi se da je to pravi recepet za garantovan provod u koji se verovatno ne biste uputili sami, pogotovo ne u tuđem gradu gde niste sigurni gde izaći. Ili, ako niste pročitali Balkan Fun-ov kompletan vodič za noćni provod u Krakovu.

Još neki barovi koje (ne) vole studenti

Prema preporuci samih Poljaka koji vole nešto alternativniju muziku i provod, dobra ideja je da posetite neki od dva istoimena bara Carpe Diem i Carpe Diem II. Takođe, tu je i Tower Pub u kom se pušta najbolja metal rok muzika. Carpe Diem, ili ‘pak Tower Pub u kom se pušta najbolja metal rok muzika.

Ipak, ako ste student, poljski studenti ne savetuju posetu barovima kao što su Boogie Bar ili Shakers Club jer su namenjeni osobama koje vole da odu na fensi mesto i potroše znatno više novca nego što pića zaista vrede. Ako želite da prođete jeftinije, garantovano će vam se dopasti činjenica da postoji brdo stvari koje možete iskusiti ili dobiti besplatno u Krakovu.

Najbolji noćni klubovi u Krakovu

Kao što postoji veliki broj barova i kafića u najvećem gradu na jugu Poljske, tako postoje i savršeni noćni klubovi u Krakovu koje možete obići ako budete išli u obilazak Krakova i njegovih znamenitosti. Dobra prilika da se razvedrite nakon što posetite strašni nacistički logor Aušvic ili neke druge istorijske lokalitete u Krakovu.

Naravno, napominjemo da je provod zagarantovan uz Balkan Fun žurke u najboljim krakovskim klubovima, ali u slučaju da sami želite negde da odete, sledeći klubovi su dobar izbor.

Baccarat noćni klub

Noćni klub koji se zove kao Džejms Bondova omiljena kocakrska igra? Da, to postoji u Krakovu i izgleda da je upravo to mesto gde mnogi mladi željni zabave odlaze da se dobro provedu. Ipak, nemojte očekivati da ovaj noćni klub ima veze sa samim kockanjem. Nije u pitanju kockarnica već mesto za sjajan provod sa veoma lepim enterijerom. Cene mogu otići iznad očekivanih, ali ipak to i jeste i jedan od posećenijih klubova.

Lokacija: Stolarska 13, Krakow (Stare Miasto).

Sababa koktel bar / klub

U pitanju je noćni bar koji je neka vrsta prelaza između bara i kluba. Ono što je sigurno, jeste da ćete se sjajno provesti i probati kakvog su ukusa najbolji kokteli u Krakovu. Iako to nije vrsta pića koju naši putnici odlaze da probaju u Poljskoj, znajući koliko Poljaci vole pivo, ipak jeste dobro znati gde se piju najukusniji kokteli u gradu. Ovde se dolazi ako želite slatko piće u dobroj atmosferi i đuskanje do jutra.

Lokacija: Szeroka 2, Krakow (Kazimierz)

Frantic

Frantic je možda i najpoznatiji noćni klub u Krakovu, pa i šire u Poljskoj u kom se pušta dance elektronska muzika na dva podijuma. Mesto je gde se odlazi na đuskanje, i atmosferu domaćih house - tehno - RnB klubova. Kada kažemo može se uporedititi sa nekim našim klubovima/splavovima, jeste taj što ovde mnogi Poljaci dolaze da bi bili viđeni. Gostuju domaći poljski, ali i strani DJ-vi, kao što je recimo Steve Angello. Ništa loše prema njima, ali ako ste student, verovatno ćete se pre uputiti u krakovske barove.

Lokacija: Szewska 5, Krakow (Stare Miasto)

Cien club

Cien klub je više puta proglašen za najbolji noćni klub u Krakovu. Ovo ne čudi ako se zna kakva je lokacija kluba. On se nalazi praktično na samom glavnom trgu u oblasti Stare Miasto u okviru starih podruma koji potiču iz XVII veka, pa poseduje unikatne zidove i kamene lukove koji se izdižu iznad kožnih sedišta. Ima dva stejdža i stalno nastupaju poznati poljski house DJ-vi. Pravo mesto za ludi noćni provod u Poljskoj!

Lokacija: Swietego Jana 15, Krakow (Stare Miasto)

Doček Nove godine nam se ponovo približava, pa je pravo vreme da istražite gde izaći u Krakovu. Nadamo se da smo vam približili to kako izgleda noćni provod u Krakovu na poljski način, bil oda ste ljubitelj alternativne rok muzike i barove, bilo da ste raspoloženi za sjajne house noćne klubove. Idemooo!