Objavljeno: 25.10.2017 Ažurirano: 27.12.2023
  • najbolje pivnice u vroclavu

Najbolja ponuda za Vroclav | Nova godina uz besplatne rezervacije na broj 011 7450 444

Detaljnije

Vroclav je grad mostova, predivne arhitekture i fantastične, prijateljske atmosfere. Međutim, da biste iskusili ovo mesto u svom punom sjaju, morate da se upustite u njegov svet piva. Često kažu da je gotovo identičan Krakovu.

Kada se budete zapitali koji bar da overite tokom svog aranžmana za doček Nove godine, pogledajte koje su najbolje pivnice u Vroclavu.

#1 Setka - Ulica Leszczyńskiego 4

Image
pivnice u vroclavu setka

Iako je komunizam i sovjetska vladavina i dalje bolna tema za poljake, postoji mnoštvo restorana i pabova koji vuku inspiraciju iz ovog perioda. Jedan od sjajnih primera ovog fenomena je bar Setka, gde je enterijer odrađen u stilu podsećanja na vremena Narodne Republike Poljske.

Nalazi se u starom gradu, Setka služi izbor domaćih piva, uključujići Tyskie, koji služe na poseban način, tj. služe nepasterizovano pivo. Zahvaljujući ovom specijalnom postupku, pivo ostaje sveže, ima bolje ukus i manje se penuša.

#2 Mleczarnia - Ulica Włodkowica 5

Smeštena u srcu jevrejske četvrti, Mleczarnia pruža posetiocima specifičan rustični doživljaj, sa svojim enterijerom ispunjenim starim nameštajem i ispletenim stolnjacima. U njoj se prosto oseća atmosfera vremena kada je Vroclav bio uporište umetnika.

Ovde se često organizuju kulturna dešavanja, kao što su žive svirke, stend ap i plesni nastupi, predstave, sving žurke i još mnogo toga. Ako se desi da ogladnite, slasni obroci domaće kuhinje u svako doba dana će zadovoljiti i najzahtevnije.

Dodajte na to i širok izbor alkoholnih i bezalkoholnić pića i doživljaj je potpun. Veliki izbor poljskih piva pravo iz Żywiec-a se podrazumeva.

#3 Spiz - Ulica Ratusz 2

Spiz je jedna od prvih mikro-pivnica koja proizvodi ukusno, sveže nepasterizovano bronzano pivo. Najveći doživljaj u Spizu je prilika da vidite uživo proces pripremanja piva po receptu starijem više od 5 vekova!

Svaki od 6 tipova piva koji prave ovde se služi uz tipičnu poljsku grickalicu, obično težak, crni hleb sa mašću. Enterijer je veoma rustičan, a dekoracije svedoče o prošlosti Vroclava i govore o istoriji same zgrade u kojoj se nalazi.

#4 Czeski Film - Ulica Kiełbaśnicza 2

Tokom 70ih, u poljskim bioskopima je zaživale avangardna čehoslovačka komedija ,,Niko ništa ne zna’’. Dostigla je veliku popularnost, a od tada se izraz „czeski film” često koristi među poljacima kada niko ne ume da objasni šta se upravo dešava.

Posledično, podrum Češkog filma je ispunjen smešnim slikama i interesantim dekoracijama, gde se posetioci osećaju kao u podzemnim barovima Praga.

#5 PRL - Ulica Rynek Ratusz 10

Image
pivnice u vroclavu PRL

Prava destinacija za one koji žele sa osete suštinu sovjetskog vremena u Poljskoj. PRL je svojevrsni vremeplov, koji svoje posetioce odvodi 50 godina nazad u prošlost.

Dizajn enterijera inspirisan elementima SSSR-a, ispraćen je menijem tipične porodice sa sela, sa jelima kao što su žele piletina, hleb i mast, kiseli krastavčići…

Svaki dan je iznenađenje, jer se svakog dana održava neki događaj. Bilo da je reč o živoj muzici, žurkama ili karaoke večeri.

#6 Cafe Artzat - Ulica Malarska 30

Ovo je malo, romantično mesto sa udobnim sofama u rustičnom stilu i opuštajućom muzikicom. Ne može se reći da je bar, a nije ni kafić, Artzat je nešto između. Ona savršena sredina.

Ovo mesto je popularno kod starijih generacija poljaka, a često ugošćava umetnike koji uživaju u opuštajućem sjaju sveća. Bar ima zapanjujuću zbirku pića sa ogromnim izborom piva.

#7 Piwnica Swidnicka - Rynek Ratusz, Wrocław, Poland

Više od 700 godina je glavno mesto u gradu bila pivnica Svidnicka. Nalazi se na glavnom trgu, a ulaz je sa južne strane stare zgrade Skupštine Grada, koja je još u srednjevekovno doba imala pripojenu pivnicu.

Ovde su sedeli i pili kraljevi, kraljice, velikani umetnosti kao što su Šopen i Gete, a danas je ovo jedna od najprepoznatljivijih i najvoljenijih pivnica u gradu.

#8 Kontynuacja - Ofiar Oświęcimskich 17

Kada pričamo o pivu u Vroclavu ne možemo da ne pomenemo pab sa najviše točilica za pivo, čak 16 njih! Pre 200 godina, na ovom mestu se nalazila pivara Kissling, a usluživala je mnoge studente, umetnike i aristokrate.

Misija bara Kontynuacja je da širi kulturu ispijanja piva i da nauči poljake, koji ipak više piju votku, da postoji više vrsta piva od svetlog i tamnog.

#9 Marynka Piwo i Aperitivo - Kazimierza Wielkiego 39

Još jedno mesto za istinske pivske gurmane. Ovde se služe pića iz celog sveta, od Evrope, preko Amerike - pa do Australije. Sve to na osam rotirajućih točilica i u nebrojeno flaša. Izbor piva je usmeren na kraft pivare koje poštuju tradicionalni, a često i ručno pravljen metod proizvodnje piva.

Upoznajte Poljsku Veneciju - rezverišite novogodišnji aranžman i obavezno probajte pivo u nekoj od ovih sjajnih pivnica.